Kleuradvies interieur woonkamer

gekleurde wanden na kleuradvies voor dit interieur

Kleuradvies voor het interieur

Bij het kiezen van kleur voor je interieur kun je blijven twijfelen. Begrijpelijk, want een nieuwe kleur heeft veel impact. Gelukkig kun je de hulp van een ervaren kleuradviseur inroepen, voor een professioneel kleuradvies. Een kleuradviseur kan helpen om je kleur-voorkeur helder te krijgen en de mogelijkheden in je huis te overzien: Wat kan met kleur worden bereikt? Hoe benadruk je wat mooi is aan je huis en hoe leid je af van wat minder mooi is? Hoe verbind je verschillende stijlen of kleuren die er al zijn, met elkaar?

Zie voorbeelden van
kleur op de muur in de woonkamer of kleur in de slaapkamer of andere ruimtes
na een kleuradvies.

Afstemmen op huis en klant

Mensen die mijn hulp inroepen, hebben behoefte aan meer kleur, maar zijn verdwaald in de mogelijkheden. Vaak hebben ze lang gedubd over welke kleuren ze zouden moeten kiezen. Daardoor is de vraag welke kleuren ze graag om zich heen hebben, ver van hen af komen staan. Door tijdens het kleuradvies de leiding over te geven, kunnen zij terugkeren naar wat ze mooi vinden.

Wat ik doe, is helpen zoeken. Ik stem me af op de klant en doe suggesties. Dat afstemmen op de ander doe ik automatisch in andermans leefomgeving. Zo geven de persoon, de ruimte, de inrichting, het gesprek, de reactie op mijn suggesties, mij een beeld van wat iemand zal aanspreken.

Thuisgekomen kijk ik soms met verwondering naar de gekozen kleuren, die ik ter plekke net zo mooi vond als mijn klant. Als ik dan terugkom in het betreffende huis, blijkt het daar toch te kloppen.

- meer over mijn ervaring en kwaliteiten -

Uniek resultaat, met behoud van meubels

Vertrekpunten voor mijn kleuradvies zijn uw kleur-voorkeur, uw huis en uw inrichting. Een algehele ‘re-styling’ van de woning is niet nodig om toch een ware 'metamorfose' te bereiken. Uitgaande van de bestaande meubels, streef ik naar het mooiste dat met kleur in uw interieur kan worden bereikt. Daarbij mogen modetrends best een inspiratiebron zijn, maar uw huis en uw smaak staan voorop. Daarom is een kleuradvies van Voorkleur een duurzaam advies: in ieder interieur een uniek resultaat dat lang meegaat.

- mijn visie op kleur op de muur

Kleuradvies voor úw interieur: mijn werkwijze

Voor een kleuradvies voor uw interieur kom ik bij u aan huis. Om uw huis te zien, uw sfeer te proeven en uw smaak te leren kennen. Ik bekijk met u samen de mogelijkheden die er zijn om kleur toe te passen. Mijn doel daarbij is een kleurenplan waarop u zich verheugt het te gaan uitvoeren.

Mijn bezoek duurt 1½  tot 3½ uur, afhankelijk van het aantal ruimtes waar kleuradvies gewenst is. In die tijd bespreken we om welke ruimte(s) het gaat, wat uw doel is en welke ideeën er al zijn. Daarbij gebruik ik een knipselmap, om uw voorkeuren af te tasten. Daarna toon ik de mogelijkheden ter plekke, aan de hand van kleurstalen. Zo komen we tot een kleurenplan dat aansluit bij uw wensen en voorkeuren.

Er is keuze uit duizenden kleurnuances, uit diverse kleurenwaaiers van (bekende) merken. Stap voor stap begeleid ik u door alle nodige keuzes heen. Waardoor mijn bezoek behalve vruchtbaar ook altijd leuk wordt gevonden. En het laatste woord ligt altijd bij de klant.

- hoe mijn kleuradvies wordt gewaardeerd -

Er kan kleur gekozen worden voor muren, kozijnen, deuren, plafonds, enzovoort. Ook denk ik graag met u mee over de kleurkeuze voor meubels, raambekleding of vloeren, als die nog moeten worden aangeschaft. Of over aanrechtblad, kastdeurtjes of tegels voor uw nieuwe keuken.

Daarnaast kan ik adviseren over kleur op uw buitengevel en -houtwerk.

Aan het einde van de afgesproken tijd bent u in het bezit van een kleurenplan, uitgedrukt in erkende kleurnummers. Zo mogelijk laat ik de bijbehorende kleurstalen bij u achter. Door mijn werkwijze kan ik garanderen dat u zich goed in het kleurenplan kunt vinden. Mocht u daar toch anders over denken, dan bereken ik u alleen mijn reistijd.

- vraag informatie of een offerte -

Groener schilderen

kleurstalen voor kleuradvies over leemverfDe kleuren die ik adviseer hebben reguliere kleurcodes (RAL, NCS, ACC) en kunnen zowel gemengd worden op fossiele basis (in de bekende verfmerken), als op basis van natuurlijke (minerale) grondstoffen. Gelukkig wordt er steeds meer "groene" verf ontwikkeld van goede kwaliteit, voor het behoud van een leefbare planeet. Desgewenst kan ik u dan ook een overzicht geven van de verkrijgbare merken. Ook beschik ik over waaiers met ruim 600 kleuren voor een kalkmatte leemverf met een natuurlijke uitstraling (foto).

Voorkleur kwam al vaker in...

Aalsmeer Alblasserdam Alkmaar Almere Alphen a/d Rijn Amersfoort Amstelveen Amsterdam Apeldoorn Arnhem Assen Barendrecht Barneveld Bergen Bergen op Zoom Bergschenhoek Berkel en Rodenrijs Beverwijk Bilthoven Bleiswijk Bodegraven Borger Bosch en Duin Boxmeer Budel-Dorplein Bussum Capelle a/d IJssel Castricum Culemborg De Bilt Delfgauw Delft Den Haag Den Hoorn Deurne Deventer Diemen Doorn Doorwerth Dordrecht Drachten Driehuis Dronten Eindhoven Elst Engelen Etten-Leur Eijsden Gemert Gouda

Haarlem Heemskerk Heemstede Heerhugowaard Heinenoord Hendrik-Ido-Ambacht 's-Hertogenbosch Heukelum Hillegom Hindeloopen Honselersdijk Hoofddorp Hoogkarspel Hoorn Houten Hulst Julianadorp Katwijk Kockengen Kraggenburg Krimpen a/d Lek Kwintsheul Laren (Gld) Laren (NH) Leiden Leiderdorp Leidschendam Leimuiden Lelystad Lisse Lochem Loenen Losser Maassluis Maastricht Molenschot Mijdrecht Naaldwijk Naarden Nieuwegein Nieuwveen Noordwijk Nootdorp

Obdam Odijk Oegstgeest Ommeren Oosterhout Oostrum Otterlo Ouderkerk a/d Amstel Oostvoorne Oudkarspel Puttershoek Pijnacker Reeuwijk Rheden Rotterdam Rijkevoort Rijnsaterwoude Rijnsburg Rijswijk Schiedam Schoonhoven Soest Ter Aar Tiel Tilburg Tuitjenhorn Twello Uden Uitgeest Utrecht Vlaardingen Veenendaal Venlo Vleuten Vlijmen Voorburg Voorhout Voorschoten Waarder Waddinxveen Wageningen Warmond Wassenaar Wateringen Werkhoven Willebroek (België) Woerden IJmuiden Zandvoort Zeist Zevenaar Zevenbergen Zoetermeer Zoeterwoude Zuidoostbeemster.

Graag kom ik ook in uw woonplaats!

 

Voorkleur volgt:
*de Stichting Kleurenvisie, het Nederlands Platform voor Kleur
*het Nederlands Kleurinstituut, het kennisplatform voor kleurtoepassing

- naar menu -